Over ons

Elke week een preek. Het is vaste kost, toch? Of je nou luistert naar een preek of ‘m zelf geeft; je verlangt van een preek maar 1 ding: dat het je iets laat zien van God. Het iets teweeg brengt. Het je in beweging laat komen voor God.

Preken met overtuiging is een vak

Met overtuiging een preek geven is een vak. Je kunt het leren. Preken is een proces waarin de spreker en hoorder afhankelijk zijn van de werking van de Geest. Tegelijkertijd kun je leren hoe je de inhoud van de Bijbel vertaalt naar een gedenkwaardige preek. Dat mensen voelen: dit gaat over mij.

Stel je eens voor als dat gebeurt. Bij elke preek. Dán vergroot de impact van Gods Woord.

De Bron Methode

We werken bij Bron voor Sprekers met de Bron Methode. Een methode ontwikkeld door Henk Stoorvogel. Die haar oorsprong vindt in de klassieke retorica: eeuwenoude kennis over spreken en presenteren. Deze kennis vormt de basis voor de Bron Methode en is onmisbaar voor het brengen van een onvergetelijke preek.

De Bron Methode vertaalt wetenschappelijke kennis naar praktische tools waardoor je leert hoe je jouw preek met overtuiging en overgave brengt.

3 factoren, 5 stappen

De Bron Methode gaat uit van 3 factoren: jij, je publiek én je boodschap. Deze 3 factoren moeten samenwerken als een nauwgezet samenspel. En dat kan echt! Wij leren het je.

De stap van je eerste idee naar het podium is best een grote. Daarom hebben wij een trap bedacht die de 5 stappen van de Bron Methode vormen: ontdekken, ordenen, omschrijven, onthouden en overbrengen. Deze vijf fases vormen de voorbereiding voor jouw stap naar het podium.

Bron voor Sprekers is onderdeel van Bron Trainingen. Dé trainingen voor leiders in organisaties, communicatie in bedrijven en sprekers in de kerk.